Újbor Fesztivál
A rendezvény hagyományokkal rendelkezik, hiszen ez a 10. alaklom volt. Így a résztvevők köre már kialakult és természetesen számítottunk új érdeklődőkre is. Életkor tekintetében minden korosztályt igyekeztünk bevonni úgy, mint a fellépőket illetően, a program szervezésében közreműködőket és a közönséget illetően is. A fiatalok együtt tevékenykedhettek az idősebbekkel, a gyerekek a szüleikkel, de a borászok […]

A rendezvény hagyományokkal rendelkezik, hiszen ez a 10. alaklom volt. Így a résztvevők köre már kialakult és természetesen számítottunk új érdeklődőkre is.

Életkor tekintetében minden korosztályt igyekeztünk bevonni úgy, mint a fellépőket illetően, a program szervezésében közreműködőket és a közönséget illetően is.

A fiatalok együtt tevékenykedhettek az idősebbekkel, a gyerekek a szüleikkel, de a borászok a szőlőtermelőkkel is.

Megelevenedtek a csongrádi szőlészettel kapcsolatos hagyományok. Megteremtődött az a hangulat, ami a helyi sajátosságokat adta vissza az újbor és a szőlő termesztésével kapcsolatosan.

Jelentőséggel bír még az is, hogy a külföldi fellépő művészeti csoportok tagjai megismerhették, közvetlen megtapasztalhatták a még élő hagyományokat és ezzel a tapasztalattal és ismeretekkel bővültek Magyarország e tájegységéről az ismereteik.

Egyfajta közösségépítés volt a célunk, a helyiek összetartozásának érzését megerősítve a közös élményekkel: szűkebb régiónk helyi sajátosságaira büszkék lehetünk és előremutatva a következő generációnak is a hagyományok ápolását és élővé tételét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük